Zasebnost in piškotki

Spletni piškotki pomagajo pri ocenjevanju učinkovitosti zasnove spletnega mesta. Z uporabo te spletne strani soglašate tudi z uporabo piškotkov.

Upravljavec spletne strani enternet.si, podjetje Vstopi d.o.o., Mladinska ulica 2, 2000 Maribor (v nadaljevanju upravljavec), je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja storitve na spletni strani enternet.si (v nadaljevanju uporabnik). Za potrebe izvajanja svojih storitev, objavljenih na spletni strani enternet.si, upravljavec zbira naslednje podatke, ki jih je uporabnik posredoval preko katerega od obrazcev na naši spletni strani: ime in naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu enternet.si. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska spletne strani dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje po spletni strani. Na vaš računalnik lahko enternet.si shrani tudi nekatere trajne piškotke sistema Google Analytics (za anonimno analizo obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku enternet.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo ko zaprete spletni brskalnik, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca dalj časa.

Upravljavec spletne strani enternet.si se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko elektronske pošte info@enternet.si. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Spletna stran enternet.si lahko vsebuje povezave tudi na druge spletne strani. Za pogoje poslovanja, pravila zasebnosti, zaščito in varnost na drugih spletnih straneh, ki jih obiščete, in niso v upravljanju upravljavca spletne strani enternet.si, ni odgovoren upravljavec spletnega mesta enternet.si.

Spletno mesto enternet.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.

 

 

Kaj so piškotki

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

 

Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.
Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

 

Seznam piškotkov na spletni strani enternet.si

Ime piškotka Trajanje Opis
_ga 2 leti Google Analytics - zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami.
_gat_gtag_UA_106620211_1 Za čas seje Google Analytics - omeji število zahtevkov narejenih preko iskalnika, ne beleži nobenih informacij o uporabniku.
_gid 24 ur Google Analytics - zabeleži razlikovanje med uporabniki.
cookieconsent_status 1 leto Zapomni si, ali je obiskovalec sprejel piškotke ali ne.

 

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran enternet.si, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo optimalno delovanje spletnega mesta in so v pomoč pri razumevanju, katere informacije so najkoristnejši za vas - spletne obiskovalce.

 

 

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na tej povezavi.

 

 

Osebni podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani enternet.si, so uporabljeni izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oz. zahtevane storitve. Vaši podatki so skrbno varovani in niso posredovani tretjim osebam oz. niso uporabljeni za kakršne koli druge namene. Na podano pisno zahtevo (na e-naslov info@enternet.si) se lahko podatki, ki ste jih vnesli v spletni obrazec na spletni strani enternet.si tudi trajno izbrišejo.